35 JAAR Betrouwbaar. Innovatief. Betrokken.

Slechtvalken ABN AMRO Amsterdam 2022 livestream

News

Ook dit jaar zijn ze er weer! De eerste valken zijn gesignaleerd op het nest bij het kantoor op de Zuidas. De slechtvalk verjaagt de duiven die rond het gebouw vliegen. AVEX filmt de bezigheden van de slechtvalken in en rond het hok. De natuur draait weer op volle toeren, wat er ook gebeurt. En al velen jaren komen de slechtvalken broeden in het hok. Via de live stream kan er dag-en-nacht worden meegekeken naar het uitbroeden van de eieren én het groot brengen van de kuikens!

Bekijk hier de live beelden

Er zijn de afgelopen jaren al een aantal jongen geboren. De bekendste slechtvalk heeft de naam Frits gekregen. Frits was uit het hok gevallen en op de rand van het ABN AMRO gebouw terecht gekomen. De medewerkers van ABN AMRO hebben haar in deze periode verzorgd. Na twee weken kon ze vliegen en is ze met haar familie herenigd.

Het verhaal rond de slechtvalken op de Zuidas gaat al even terug… in april 2016 ontstond er verwarring over een ‘sluipschutter’ die op het gebouw van de ABN AMRO te Amsterdam zou staan. Het bleek te gaan om een cameraman die het nest van de slechtvalk in beeld probeerde te brengen. De opnames werden gebruikt voor de film ‘De Wilde Stad’ die in 2017 verscheen. Dezelfde makers brachten eerder de film ‘De Nieuwe Wildernis’ uit.

Slechtvalk Frits

De slechtvalk staat op de lijst met bedreigde diersoorten. Doordat er op steeds meer gebouwen hokken komen voor de valken, komt deze soort weer meer voor in Nederland. In de periode van maart tot mei legt de slechtvalk één keer eieren. De eieren komen na ongeveer 30 dagen uit, daarna blijven de jongen nog circa 40 dagen in het hok.

Contact

AVEX NL Breukelen (HQ)
AVEX STUDIOS Utrecht, NL
AVEX NL Den Haag
AVEX NL Zwolle
AVEX UK, London
AVEX BE, Brussels